Secondhandmarket työssäoppiminen työtehtävät ja vastuun ottaminen

 Työtehtävien tekeminen ja vastuun ottaminen.

Vastuu työtehtävistä     

Kun aloitin Secondhandmarketissa työskentelyn minulle näytettiin aamu ja päivä tehtävät. 

Näiden tehtävien tekemisestä on tullut rutiini minulle. Kun minulle annetaan uusia työtehtäviä hoidan tehtävät niin hyvin kun pystyn mutta jos jokin jää epäselväksi pystyn kysymään tarkempaa ohjeistusta. Noudatan sovittuja työtehtäviä joka päivä. Mutta jos en pysty hoitamaan niitä voin ilmoittaa asiasta ohjaajalleni sovitusti. 

Päivittäisiä tehtäviä on esim.

-    Pitää pitää siisteydestä huolta.

-    Olen kassalla. Siihen kuuluu rahan käsittely, lappujen tulostaminen ja varashälyttimien antaminen.

-    Asiakkaiden auttamien esim. vitriinien avaaminen sekä neuvojen antaminen.

-    Kahvilan hoitaminen.

-    Kirppisapu pöytien siivoaminen ja tavaroiden paikalleen laitto.



Hintalaputtomien pöytä on tällä hetkellä minun hommani siivota. Hintalaputtoman pöydän tarkoitus on sellainen että sinne voi viedä vaatteet ja tavarat mistä on pudonnut hintalaput. Me laitamme hintalaputtomiin tuotteisiin punaisen lapun sillä päivämäärällä milloin me olemme vieneet tuotteet pöytään. Laitamme pöytään myös tuotteita jossa on hintalappu mutta asiakkaalla ei ole meillä enää pöytää vuokralla. Hintalaputtomasta pöydästä voi käydä katsomassa onko omasta pöydästä kadonnutta tavaraa siellä.

Siivoukseen kuuluu:

-    Pöydälle eksyneiden tavaroiden vieminen paikalleen. Niissä on jo hintalappu ja pöytä on vielä sillä asiakkallaa vuokralla.

-    Pöydässä liian kauan olleiden tavaroiden poistaminen.

-    Pöydän tavaroiden ja vaatteitten järjestäminen niin että pöydästä on helppo löytää tavarat.








Suunnittelu ja ajan käyttö

Teen pieniä suunnitelmia työajallani. Suunnitelmat voivat olla sellaisia että esim. minä olen kassalla niin kauan kunnes toinen työkaverini tulee paikalle ja sitten lähden siivoamaan. Kun olen miettimässä suunnitelmia kysyn työkavereiltani onko ne miten toteutettavissa. Suunniittelemme myös yhdessä työkavereideni kanssa asioita. Tällä hetkellä suunnittelemme kahvion/kahvila tilan koristelua. 

Aamuisin ajan käyttöä mietin niin että yritän ehtiä tekemään kaiken ennen ovien avaamista. Tehtävät pitää tehdä nopeasti mutta myös ne pitää olla hyvin tehtynä. Ajan järkevästi käyttämistä mietin useasti.  Nyt kun tietää mitä työtehtäviä meille kuuluu, pystyn itse keksimään tekemistä kun kassoilla on tarpeeksi työntekiöitä mietin mitä voin silloin tehdä etten vain seisoisi heidän takanaan tekemättä mitään. 

Pukeutumiskoodi

Pukeutumisesta ei ole annettu tarkempia ohjeita. Kuitenkin tiedän että en mene töihin liian paljastavissa tai revityissä vaatteissa enkä meikkaa töihin rajusti. 

Meillä on tällä hetkellä maski pakko työntekijöillä. Huolehdimme siitä hyvin.  Huolehdimme myös käsi hygieniasta niin työntekijöiden kun asiakkaiden. Meillä on aina ovella käsidesi ja kassoillamme on käsidesi meille. 








Kommentit